Om mig

Min första tidning

…gjorde jag som sjuåring. Det var en födelsedagspresent till min mamma, hette ”Mammanytt”, och blev starten på en livslång passion. Att är via mitt arbete få inblick i världar jag tidigare inte kände till, att leka med ord, meningar och bygga en berättelse är en fantastisk lyx för mig. Kan man ha ett roligare jobb?

Min styrka och passion är mötet med människor, att genom mina frågor låta personen jag intervjuar formulera sin historia, fånga kärnan. Jag är noggrann och ambitiös och som redaktör kan du lita på att jag kommer att leverera genomarbetade texter i tid. 

Jag har sedan jag gick ut från Mitthögskolans journalistutbildning 2003 arbetat med såväl tv-nyheter (Tv 4 Mitt, Nyhetsdesken SVT, Lilla Aktuellt, Expressen webb-tv) som med tv-underhållning, podcasts och texter för webb och magasin.

johanna_paues_darlington_BW